Beste Factorians,

Wederom zijn er naar aanleiding van de persconferentie van vorige week nieuwe regels opgesteld over trainingen en wedstrijden. Wedstrijden gaan zoals jullie weten voorlopig niet door en kleedkamers zijn weer gesloten.
Voor training hebben wij in overleg met het USC het volgende bedacht:

– Wij hebben vanuit het USC te horen gekregen dat het voetbalveld verdeeld is in kwarten met looplijnen voor de coach/trainer. Omdat elk team een half veld heeft tijdens de trainingen, betekent dit dat een team 2 kwarten tot hun beschikking heeft tijdens de training.

– In 1 kwart mogen maximaal 4 spelers (excl. trainer) op anderhalve meter van elkaar trainen, wat betekent dat je met 8 man per team (ex. coach) tegelijk op het veld kan staan.

– Van één groep, bestaande uit 4 spelers, wordt verwacht dat zij niet uit dit kwart komen.

– De trainer kan zich verplaatsen dmv looplijnen die zijn uitgezet op het veld en mag niet binnen het kwart komen waar spelers trainen.

– Een groep van 4 spelers mag niet veranderd worden in samenstelling. Dit betekent dat dezelfde groep van 4 spelers de aankomende weken met elkaar traint. De 4 spelers dienen goed onderscheiden te kunnen worden van de andere groepen op het veld. Daarom vragen wij of jullie 1 groep met spelers hesjes kunnen geven om duidelijk te maken wie bij wie hoort.

– Van belang is dat de ingang (aan de kant van de kantine) wordt gebruikt om het veld te betreden en om door de uitgang (tussen de dug-outs) het veld te verlaten.

– Er is geen 15 minuten wissel ingevoerd dus het is van belang dat er goed aan het tijdslot wordt gehouden.

Wij, vanuit het bestuur, raden de teams (die 1 keer in de week trainen) aan om een wissel van spelers te houden na 45 minuten. Op deze manier kunnen 16 man allemaal 45 minuten trainen en krijgt het hele team dus de mogelijkheid om te trainen. De eerste 45 minuten kunnen dus de eerste 8 spelers en de tweede 45 minuten kunnen andere 8 spelers trainen. Wij raden jullie dit aan omdat partijen en andere oefeningen waarbij contact vereist is op dit moment niet plaats kunnen vinden en dat anderhalf uur voor 8 spelers zonder contactoefening een langdradige training kan worden. In de Rinus app (kan je downloaden in de app store) van de knvb staan voorbeelden van oefeningen die je kunt doen op anderhalve meter.
Voor teams (die 2 keer in de week trainen) kan de trainer beslissen om 1 keer met de ene 8 spelers te trainen en de tweede training met de andere 8 te trainen of om het bovenstaande 2 keer in de week uit te voeren.

Een hoop maatregelen maar wij zijn blij dat we in ieder geval nog een mogelijkheid hebben om te trainen! Voor vragen of opmerkingen kun je altijd bij ons terecht.

Met Factoriaanse groet,

Bestuur LVV Football Factory