Als student in Leiden, wil je voetballen bij een studenten voetbalvereniging. Bij een club die begrijpt dat je soms moet studeren en héél soms brak bent. Waar met jouw team presteren zeker leuk is, maar het biertje in de kantine ook altijd goed smaakt. Waar je kunt praten over voetbal of filosoferen over het wel en wee van jouw studentenleven.

Wij begrijpen dat je tijdens de ELCID doodgegooid wordt met redenen om je bij verenigingen, clubs en kliekjes aan te sluiten. Hier doen wij graag aan mee, aangezien dit toch écht de leukste studenten voetbalclub is. In dit bericht geven we jou 8 top redenen, maar als je onze Instagram volgt weet je stiekem al dat je Factorian wordt!

1. De grootste studenten voetbalvereniging en officiële Universiteitsclub

  1. LVV Football Factory, is de officiële voetbalclub van de Universiteit Leiden. Onze studentenclub speelt sinds de oprichting in 2008 op het Universitair Sportcentrum in Leiden en is nu al de grootste en snelst groeiende Leidse studentenvoetbalvereniging. Menig studie, studentenvereniging en studentencomplex is vertegenwoordigd bij LVV Football Factory. Je zult dan ook altijd wel bekenden tegenkomen.
  2. 2. “Wij gaan naar China toe!”

Je hoeft niet bij een profclub te spelen om intercontinentale ervaring op te doen. In de zomer van 2017 werd Football Factory voor de eerste maal uitgenodigd voor het het internationale ‘World Elite University Football Tournament’ in Bejing, China. Onze studenten voelden zich net als een profvoetballert toen ze op hoog niveau (Bejing ligt 43 meter boven de zeespiegel) de wedstrijdjes afwerken tegen de internationale studenten ensembles van Cambridge, Oxford, Hong Kong, Tsinguha, Bejing, Melbourne, en South California Universit. Via de hashtag #FootballFactoryGoesChina kun je veel van onze avonturen teruglezen en zien op Social Media (Instagram, Facebook en Twitter).

Een onvergetelijk ervaring voor onze Leidse studenten. Niet onvermeld mag blijven dat Football Factory reeds een formele uitnodiging heeft voor de komende vijf jaar. Dus ook volgend jaar zijn de studenten uit Leiden in China !

3. Er zijn zowel Leidse als Haagse Factorian

Eén stadion als thuisbasis voor twee clubs komt wel eens voor (bijvoorbeeld AC Milan en Inter Milan). Maar twee thuisbasissen voor 1 voetbalclub is Football Factory uniek in Nederland, eh … de wereld. Sinds 23 mei 2017 is dit een feit voor Football Factory. Met het oog op de de ElCid week in Leiden en de HOP week in Den Haag is het goed om te weten dat ondanks een veelvoud aan voetbalverenigingen er respectievelijk in Leiden en Den haag in het bijzonder maar twee voetbalclubs zijn die zich richten op studenten van de Universiteit Leiden en de Leidse Hogeschool: Lvv Football Factory, en – onze Haagse ‘dochter’ HVV Football Factory (die zich natuurlijk ook richt op de Haagse Hogeschool). De eerste vereniging speelt op het Leids Universitair Sportcentrum (Einsteinweg 6, Leiden) en is daardoor voor nieuwe studenten vaak zichtbaarder dan HVV Football Factory in Den Haag, dat speelt op een dependance van het Universitair Sportcentrum, Houtrustlaan 1 te Den haag, het terrein dat wordt gedeeld met Duindorp SV

4. De bal is rond 

Bij Football Factory houden wij van het balletje. Onze teams spelen dan ook zowel competitief als recreatief. Ons eerste heren elftal speelt in de vierde klasse, in de regio West II. Het eerste damesteam speelt in de 4e klasse op zondag. Het is slechts een kwestie van tijd (of jáááren) of de selectie elftallen stormen uit de Kelderklasse! Uiteraard blijven sommige teams juist genieten in de Kelderklasse, want ook daar is het gezellig.

5. Goede accommodatie met sportkantine vol studenten

Gehuisvest op Universiteitsterrein kent zijn voordelen. Voor de Factorian teams is alles goed geregeld: Een eigen Factorian cultuur, een eigen accommodatie, eigen kantine, tenues, ballen, trainingsmateriaal, trainers en trainingstijden voor alle leden. Overigens biedt de samenwerking met het Universitair Sport Centrum nog meer voordelen, zie punt 8.

Daarnaast vliegen op het Universitair Sportcentrum niet alleen de faciliteiten, maar ook de studenten je om de oren. Niet alleen de Factorian studenten lopen over het complex. Alle andere sportverenigingen van Universiteit Leiden, zoals rugby, tennis, hockey en frisbee drinken een biertje in onze sportkantine.  Mocht je toch liever over binnensporten zoals Basketball, volley en handbal praten steek je de straat over om bij hen op visite te gaan. Alle sportieve studenten, altijd dichtbij.

6. Factorian mannen én vrouwen

Al bij de oprichting en ver voordat de dames Europees kampioen werden heeft Football Factory aandacht voor het vrouwenvoetbal. Vorig jaar speelden onze Factorian dames zelfs in een hogere klasse dan de mannen. Zowel de heren als dames studenten selecties worden bij Factory gelijkwaardig behandeld en gefaciliteerd. Het is niet toevallig dat er daarom een florerende dames en heren selectie is. Maar ook recreatief zijn de zaakjes goed op orde: Wij hebben veel heren (6 op zaterdag, 4 op zondag) en damesteams (3 op de zondag en 1 op de zaterdag) spelen op het hoofdveld van het Universitaire Sportcomplex, waarbij wij verwachten er dit seizoen nog een aantal bij te zetten.

7. Activiteiten en betrokkenheid – 10-jarig jubileum

Football Factory staat bekend om al haar feesten en activiteiten. En het wordt nog beter. Nog even en we gaan ons jubileum jaar in. In dat kader worden verscheidene festiviteiten opgezet:

Factorian BBQ, Clashes (HVV Football Factory – LVV Football Factory), borrels, FIFA toernooi, Oliebollentoernooi, Factorian Weekend, toernooien in het buitenland. Voor een beter overzicht van de events, zie onze website: https://www.lvvfootballfactory.nl/#1501105392212-e8158a68-a0c2

8. Contributiedeal met meer dan voetbal

Voetbal gaat uiteraard gepaard met fitheid. Wanneer de Factorian trainingen de vakantie kilo’s niet wegkrijgen, kun je gebruik maken van alle andere faciliteiten op het Universitair Sportcentrum. Denk hierbij aan de sportschool en groepslessen met je medestudenten. Als je dus een sportfanaat bent zit je helemaal goed!

Met een Factorian-USC lidmaatschap kun je gebruik maken van alle sportfaciliteiten op het universitair sportcomplex, inclusief voetbal voor slecht €245,-  (tijdens de ELCID zelfs €235). Dit is natuurlijk een topdeal, want voor €20 per maand krijg je voetbal, fitness en oneindig veel groepslessen in het centrum van studentensport Leiden!