The World Elite University Football Tournament (WEUFT) is dit jaar weer van start gegaan en wordt gehouden van 11 tot 22 juli op de Wushan Campus van de Technische Universiteit van Zuid-China in Guangzhou. Er zijn in totaal 12 deelnemende voetbalteams van universiteiten uit binnen- en buitenland, waaronder ook de Universiteit van Leiden. Het evenement is in 2016 geïnitieerd door de Tsinghua University in China. Ook hier was LVV Football Factory voor uitgenodigd en was er een selectie afgereisd naar Beijing. Naast het toernooi en het voetbal wil de organisatie van het WEUFT de culturele en sportieve uitwisseling bevorderen en de internationale invloed van de steden verbeteren, dit jaar de stad Guangzhou.

Hieronder de updates van onze selectie in China!

– 15 juli 2019. Ook vandaag weer een wedstrijd tegen de University of Southern California. Echter helaas geen livestream van deze wedstrijd. WEL de opstelling voor jullie hier:

– 14 juli 2019. Gefeliciteerd mannen! De eerste wedstrijd is gewonnen! 1-3 voor Universiteit Leiden. Met goals van Tim Correia (1-2) en een vrije trap van Sohrab (1-3). Het eerste doelpunt was een eigen doelpunt, kopbal van de verdediger na een voorzet van Li. Zie hieronder de compilatie van de wedstrijd:

Compilatie eerste poule wedstrijd 1-3 winst

– 14 juli 2019. Met spanning gewacht op deze dag, de eerste wedstrijd van het toernooi! Het team maakt zich de hele dag al klaar voor de wedstrijd, worden behandeld en hebben nog een laatste bespreking. Om 14u Nederlandse tijd zal de wedstrijd beginnen.

Volg het hier op: http://tyss.imfc.cn/ftv/saicheng.html?id=119 of op https://www.haoq.tv/Home/Live/haoLive/id/110971

Opstelling is als volgt:

 

– 13 juli 2019. Vandaag zijn de heren vroeg opgestaan om zich klaar te maken voor de officiële openingsceremonie. Deze ving aan om 8.30 lokale tijd. Alle teams presenteerden zich op het podium met de vlag van de Universiteit.

Daarna begon om 10.00 het Weuft Football Development Forum, met sprekers over de voetbalsystemen en schoolsystemen wereldwijd! Vervolgens werd de eerste wedstrijd va de groep (south california tegen ) bekeken in de bloedhete schaduw. Vandaag Kwam de Universiteit Leiden Football Factory ploeg nog niet in actie. Wel hebben we even onze tegenstanders bekeken. Op pitch 2 verloren de Amerikanen van South California met 5-0 van hun Chinese opponent. Morgen om 20.00 lokale tijd (en 14.00 Nederlandse tijd) mogen onze heren het opnemen tegen de Universiteit van Huazhong. Het zal een zwaren wedstrijd worden, maar we hebben er vertrouwen in!

 

– 12 juli 2019. Vandaag weer begonnen met trainingen en vanavond is het officiële openingsdiner van het toernooi. Alle teams komen tezamen en tijdens het diner zijn er korte speeches en optredes vanuit de organisatie van het toernooi.

Daarnaast bij het toernooi zijn ook de tenues uitgedeeld waarin de teams hun wedstrijden spelen. Onze heren zullen shinen in wit/blauw danwel in knalroze tenues!

            

 

11 juli 2019. Na aankomst in Guangzhou zijn de heren meteen met de eerste training begonnen om zich klaar te maken voor de eerste wedstrijd op zondag 14 juli. De heren zullen het die dag opnemen tegen Huazhong University of science and technology. De eerste training leek mooi te beginnen, echter begon het al vrij vroeg te regenen, wat zich zelfs ontwikkelde tot storm en hevige onweer. Dan maar even door met trainen onder het afdakje.

 

– 10 juli 2019. Om half 7 vertrokken vanaf het USC te Leiden richting Brussel. Vanaf daar vlogen ze naar Helsinki en vanuit daar door naar Guangzhou.